top of page

Verbeteren wondbehandeling

Tot voor 2013 was er geen continuïteit in de behandeling van wonden. In 2013 is Mireille Vermeulen (verpleegkundige) gestart met wondbehandeling. Wonden worden veelal veroorzaakt door zelfverwonding, straf door naasten, agressie of aangebracht door kettingen wanneer patiënten langdurig vastgeketend zijn in hun compound.

Al snel na haar eerste bezoek heeft zij samen met een verpleegkundige van Tanka Tanka een wondbehadelingkamer kunnen inrichten, onder anderen met gedoneerde meubels van Ziekenhuis Rivierenland. Ook worden er door Mireille jaarlijks scholingen gegeven  op gebied van wondzorg en heeft zijn voor de wondverpleegkundige richtlijnen beschreven  met betrekking tot het herkennen van soorten wonden en de behandeling daarvan.

Sinds het inrichten van de wondbehandelingskamer heeft het management van Tanka Tanka een vaste verpleegkundige aangesteld welke verantwoordelijk is voor de dagelijkse verzorging van de wonden. Helaas zijn er nog vaak grote te korten aan allerlei verbandmiddelen en wondverzorgingsproducten, de stichting helpt in het voorzien hiervan.

 

De afgelopen jaren hebben wij veel geld opgehaald middels een kaartenactie en benefietveiling van schilderijen. Ook zijn er diverse donaties gedaan, hebben we materialen en meubels ontvangen voor de wondkamer in Tanka Tanka.

We zijn ontzettend blij met deze hulp en giften!

bottom of page