top of page

Challenge 2020

Bericht 17 augustus 2022

Eind 2019 ontstond het prachtige initiatief om met een aantal mensen samen binnen ‘Team driving for TankaTanka’ de Amsterdam-Dakar Challenge te gaan rijden.

Een prachtig avontuur, een mooie reis en vooral ook voor een goed doel: de opbrengst doneren aan het psychiatrisch ziekenhuis TankaTanka in Gambia.

Maar… er waren tegenvallers:

Door de Covid-pandemie kon onze geplande reis van 7 november 2020 niet doorgaan. Ook in 2021 maakte de pandemie het niet mogelijk om naar Afrika te rijden en inmiddels wordt uitstel helaas uiteindelijk afstel. Vanwege de onzekerheid of de pandemie opnieuw roet in het eten zal gooien, vanwege inmiddels nieuwe carrière-paden en om gezondheidsredenen is het voor ons niet mogelijk de challenge met ons team te gaan rijden. Dus: geen gezamenlijk avontuur meer, geen gezamenlijke reis maar wel een mooi doel dat we nog steeds van harte ondersteunen.

 

Gedurende de afgelopen 3 jaar hebben we op tal van andere manieren geld voor dit doel bijeen kunnen brengen. Een benefiet-markt, de veiling van schilderijen en het verzorgen van theaterprogramma ‘de Lieverdjes’. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we een mooi bedrag ter ondersteuning voor ons doel hebben opgehaald. Er zijn veel sponsoren die ons bij bovenstaande alternatieve activiteiten financieel hebben ondersteund en ook mensen die geld gedoneerd hebben voor onze geplande challenge. Dit geld gaan we voor de volle 100% overmaken aan Foundation SupportTankaTanka. Bij deze stichting is Mireille Vermeulen als bestuurslid en vrijwilliger in Nederland en Gambia betrokken. We zijn trots dat zij met het ingezamelde geld, samen met de andere bestuursleden en de staf in TankaTanka, er in slaagt de kwaliteit van het leven van patiënten die in TankaTanka verblijven steeds weer wat aangenamer te maken. Verbeteren van de verlichting in het gebouw en daarmee het verhogen van de veiligheid, onderhoud van de solar-apparatuur EN het renoveren en uitbreiden van sportfaciliteiten zijn voorbeelden van acties die met het gedoneerde geld uitgevoerd kunnen worden.

Voor de nabije toekomst staat een voorstelling van de Lieverdjes gepland op 24 september 2022 donaties die tijdens deze voorstelling worden gedaan komen volledig ten goede aan Foundation SupportTankaTanka. Wie hier bij wil zijn: stuur een berichtje aan nazomererichem@gmail.com

 

Wil je meer weten of iets kwijt over deze mail vraag het vooral aan ons teamleden. Facebook: (Buren) - Amsterdam - Dakar - (Banjul)

 

Dank voor jullie support tot zover!

Andre, Arthur, Bram, Corrie, Mark, Mireille en Stephanie

7100 Kilometer - 21 dagen - 1 doel

Augustus 2020

Wat waren we graag op 7 november vanuit Buren vertrokken om, via Amsterdam en Dakar naar Gambia te rijden. Een prachtig avontuur, bovenal met het doel om via sponsoring het realiseren van een aantal hoognodige voorzieningen in het psychiatrisch ziekenhuis Tanka Tanka in Gambia mogelijk te maken. Inmiddels hadden we een team gevormd met 5 auto’s!

Echter hebben we met elkaar het besluit moeten nemen om Driving for Tanka Tanka Gambia met een jaar uit te stellen. Onzekerheid over de verspreiding van COVID19 in Nederland maar ook de landen die we tijdens onze rit doorkruisen. Hoe ontwikkelt zich de situatie in Afrika? Blijft Spanje inderdaad dit jaar voor toeristen gesloten? Op korte termijn verwachten wij niet de zekerheid die het mogelijk maakt om veilig en verantwoord naar Gambia te rijden.

Wat wel zeker is? We gaan! We hebben ons plan bijgesteld en ons voornemen is om in oktober 2021 de rit te gaan rijden! Natuurlijk gaan we gewoon door met de voorbereidingen. Het reeds ontvangen sponsorgeld blijft ‘in de pot’ en we gaan verder met het werven van fondsen en bijdragen van bedrijven, familie, vrienden en iedereen die ons doel een warm hart toedraagt.

route_JPG.webp
IMG_2229_JPG.webp
bottom of page